OM DEN OFFENTLIGE VENTELISTE

Hvad koster det at stå på ventelisten?

Det koster 100 kr. pr. år. Når du skriver dig op kan du tilmelde dig automatisk fornyelse. Dermed fornyes din plads automatisk året efter.  

Vi sælger kolonihaver i vores sæson 1. april – 31. oktober. Der kan dog være undtagelser, hvor vi også sælger i vinterhalvåret. 

Når du har betalt via hjemmesiden, modtager en en ordrebekræftelse samt en mail med brugernavn (tjek din spammappe hvis den ikke dukker op i indbakken). Du skal nu oprette en kode via linket i mailen. Du bestemmer selv om du vil bruge din mail eller brugernavn til brugerlogin. 

Husk at opdatere dine kort-oplysninger hvis du får nyt kort. Modtager vi ikke din betaling inden frist, slettes du fra systemet.

Hvis du fornyer din plads, kan du opleve at din placering rykker sig. Men det bliver rettet inden sæsonstart. 

Hvor kan jeg se min placering?

Du kan altid logge ind og se din placering via hjemmesiden.

Generelt om betingelser

Alle der er bosiddende i Danmark må komme på ventelisten. Så længe du står på ventelisten kigger vi ikke på hvor i landet du bor.

Du skal dog være opmærksom på, at der er bopælspligt i Aarhus Kommune ved køb. Det betyder at du skal have folkeregister-adresse i Aarhus Kommune, når du køber.   

Hvor mange står på listen?

Vi har op til 500 på venteliste. Derefter lukker vi for optag.

Når du står på ventelisten kan du også opleve at rykke en plads bagud. Det sker hvis en haveejer kommer på den interne venteliste og altså kommer foran i køen. Det ændrer dog ikke på din chance for at få en kolonihave. For hvis en haveejer køber en anden have i foreningen, skal haveejeren sælge sin have, da man kun må eje én have. Derefter slettes haveejeren fra den interne venteliste og du rykkes atter frem i køen.

Hvornår kan jeg forvente, at kunne købe en kolonihave? 

Der sælges typisk 10-15 haver årligt ud af 124 haver.

Du får besked på mail når du er i betragtning til at købe en kolonihave. 

Tilbud sendes typisk til de første 50 på listen. Ønsker ingen af dem at købe, så sender vi ud til de næste 50. Sådan fortsætter vi til der er et match.

Der er mange faktorer der spiller ind i forhold til hvornår du kan forvente at købe en kolonihave.

  1. Der er flere som er skrevet på venteliste i flere foreninger og derfor køber kolonihave andre steder og derefter slettes fra vores liste.
  2. Nogle fornyer blot ikke deres plads på listen. 
  3. Nogle ønsker noget nyt.
  4. Nogle ønsker noget klassisk kolo-agtigt.
  5. Nogle vil gerne bygge selv.
  6. Nogle sorterer på prisen.
  7. Efterspørgslen på kolonihaver er lavere i efteråret så her når vi typisk længere ned på ventelisten før vi finder en køber.
  8. Nogle er i god tid med at skrive sig op og vil bare gerne have en kolonihave engang.

Derfor er det svært at sige præcist hvor længe der går før du kan købe en kolonihave. Det kommer an på hvem der er foran dig på ventelisten. Men typisk vil de være realistisk efter 1-5 år afhængig af hvad du selv ønsker.  

Hvad koster en kolonihave?

Priserne ligger typisk fra ca. 125.000 – 350.000 kr. 

Vi forventer vi, at du har økonomien i orden, når du siger ja til at købe, da vi normalt overdrager en uge efter et accepteret tilbud.

 

Skriv dig på venteliste her

100,00 kr. / om året